Montargis til Amboise

Montargis til Amboise

De sidste par hundrede kilometer, har vi cyklet langs Loire floden, hvilket også betyder at landskabet har ændret sig markant. Vi finder meget mere charme her. Mere liv i selv de små byer og byggestilen mere charmerende. Dog skal vi stadig vænne os til at alt er lukket om eftermiddagen.     Det har været specielt godt for min ryg, da der stort set ingen bakker/stigninger har været, så den er i bedring. Vores daglige turer har ligget på omkring 70 – 80 km.   

Endelig er vi på cykelstier igen, kombineret med fredelige små landeveje. Vi har bl.a. fulgt den internationale cykelrute, der krydser Europa fra Atlanterhavet til Sortehavet. For første gang møder vi også andre på tur-cykler. Faktisk temmelig mange. Hvad vi sådan lige kan dømme, er det dog mest franskmænd, der ruller afsted på de tohjulede, dog hører vi flere sprog og nogle af dem, taler vi også lidt med. 

Det er ikke kún mig der lider

I regionen hvor vi cykler nu, er her masser af imponerende slotte, borge og herregårde. Vi ser selvfølgelig ikke dem alle, da en afstikker på 10 km, meget hurtigt kan løbe op. Dvs. at hvis omvejen er på 20 km. i alt, og vi har en gennemsnits fart på 15 km./t., ja så er det 1,5 t. mere i saddelen. Hm… det er lillemor her ikke så stolt af grundet bentøjet (og ryggen pt) og frømanden klagede faktisk over, for mange timer i saddelen den anden dag, grundet øm bagdel. Jo jo… det er ikke kún mig der lider ;o) 

Indtil videre har Frankrig været en temmelig våd affære. Kun en eneste dag har vi haft 100% tørvejr. Ellers er vejret meget skiftende, fra sol, overskyet og regnbyer. Når vi cykler forbi de større vådområder, kan vi høre at frøerne (altså de små grønne på fire ben), de kvækker lystigt og nyder livet. Heldigvis er det ok lunt i vejret og endnu bedre, så har vi valgt den perfekte beklædning til turen (i hvert fald indtil videre). Flere steder i Frankrig har vi hørt om oversvømmelser og faktisk rigtigt slemt (to drukneulykker). Vi har ikke haft det tæt på livet, men på cykelruten langs floden, er vi dog blevet omdirigeret nogle gange, og fået fortalt at vandet stod oppe til brystet. Tjah… så må vi jo blot tage de ekstra kilometer det kræver. 

Pt. har vi en overligger dag i byen Amboise og heldigt startede dagen med solskin. Først kl. 18.oo åbnede himlen sig og syntes åbenbart at nu var det igen tid til en vasker – en af de lange. Så alt imens, at Søren og jeg sidder herinde på vores hotelværelse, så lyner, tordner og regner det udenfor. Vores lys på værelset tænder og slukker lidt i takt med vejrhumøret udenfor 😉

Den perfekte dag at holde hviledag på. Tøjet er vasket og vi har nydt den meget hyggelige by, samt igen været på historisk sightseeing sammen med alle de øvrige turister. 

Amboise er en kommune i det centrale Frankrig. Det ligger på bredden af Loire-floden, 25 km. øst for Tours. I dag en lille købstad, som engang var hjemsted for den franske kongelige hof.

Byen er berømt for herregården Clos Lucé, hvor Leonardo da Vinci boede på opfordring af kong Frans I af Frankrig, hvis Château d’Amboise, der dominerer byen, ligger kun 500 meter væk. Her er mange bindingsværk huse i de smalle gader, hvilket i min verden er total romantisk.

Leonardo da Vinci tilbragte de sidste år af sit liv i Amboise. Nogle af hans opfindelser, er der stadig, og er ikke blevet fjernet. Huset har mistet nogle af sine originale dele, men det stadig står i dag og har en smuk udsigt over Loire-floden.

thumb_P1030133_1024
Leonardo de Vinci´s bolig, de sidste 3-4 år før han døde.

Vi runder de 2.000 km.

I morgen cykler vi atter videre til Tours. Det bliver en nem dag på “kontoret” (ca.: 25 km.). Vi afventer stadig svar fra en warmshower host i håb om, at der er nogle der er villige til at gæste os. For første gang har vi taget kontakt til en warmshower host to dage frem og også fået et ja, hvilket betyder at i overmorgen, skal vi overnatte i en lille by 70 km.  sydvest for Tours. Dermed er vi drejet væk fra floden og noget siger mig, at det også betyder at det er slut med cykelstierne. I hvert fald starter vi op i bakkerne igen ;o)

Vi mangler kun 15 km. før vi runder de 2.000 km. totalt. 

10 tanker om “Montargis til Amboise

 1. Dejligt at høre at det går godt, på trods af ryg og bagdel. Håber I snart får lidt bedre vejr. Bare vent, I skal nok få varme nok i løbet af sommeren i Sydeuropa er jeg sikker på. Venter spændt på næste beretning. Mange kærlige hilsner fra Jytte

  • Hej Jytte… Vi er ikke i tvivl om at vejret bliver bedre… må blot bare gerne snart ske, så vi ikke konstant skal have regntøjet i beredskab 😉 Men vi klare det selvfølgelig, vores regntøj er til UG. Har I det ellers godt og har i fundet ud af noget med jeres sommerferie? Kærligst og KNUZZZ

   • Ja, det bliver ikke Portugal denne gang. Vi har booket 9 dage i Østrig på Haus Hirt. Ren luksus. Fortsat god tur. Knus Jytte

    • Øvøv… men det glæder os at I har fundet noget lækkert. Ønsker jeg en super dejlig tur <3
     Endelig har vi fået sommer og vi nyder det.

     Vi får desværre ikke opdateret så tit, da vi jævnligt har bøvl med at finde god internetforbindelse. De sidste dage har vi været på camping og her er det da skrup umuligt 😉
     Knuzzz
     Hils alle!!!

 2. I to, er da bare så seje…….og super til at beskrive og vise……………..Ren fornøjelse. at være “med jer på tur”….TAK.
  Fortsat vil jeg ønske jer en fantastisk tur, med fede oplevelser og indtryk – og dejlige, sigende stunder med hinanden……………..EN REJSE FOR LIVET—————Hvor I hele tiden kan nyde nu´et, fordi ingen pligter mv kalder ……….Så fantastisk, at I har forstået at “stå af ræset” og nu nyder godt af al jeres flid gennem tiden————–
  LYKKE PÅ REJSEN.
  Kh Puk ( fra IHS 75/76)

  • Ih altså… vi bliver helt rørt over din kommentar. Tusind tak for det. Håber snart at have god internetforbindelse, så vi igen kan opdatere på bloggen og at du fortsat vil finde det interessant. Det er trods alt ikke de vilde kulturoplevelser og forandringer vi oplever her i Frankrig, dog bliver vi beriget med nye indtryk hver dag. De sidste dage har vejret været hel fantastisk og vi benytter os selvfølgelig af de mange campingpladser der er langs kysten. (idag er det overskyet, men perfekt cykelvejr).
   Kh. Søren og Birgit

 3. Hej venner! Dejligt at følge med i jeres tur, og supergod video I viser os
  Ser fantastisk ud
  Fortsat god tur ❤
  Kh. Vibeke

  • Tusind TAK… Vi nyder det og glæder os over at I finder det interessant at følge os. Hils familien 😉
   Kh. Birgit <3

 4. Hej Birgit og Søren
  Fantastisk at læse om Jeres “seje” cykeltur Fortsat god tur og håber på bedre vejr for Jer
  Kh Anne & Ur

  • Hej Anne… Glæder mig at du finder det interessant at følge os. Desværre er det lidt besværligt at finde god internetforbindelse, hvorfor det også er skrub umuligt at opdatere på bloggen. Lidt øv 😉
   De sidste dage har vi haft fantastisk vejr og benytter os selvfølgelig af at campere, hvor lejligheden byder sig. Her er nogle imponerende sandstrande langs kysten i Frankrig. Vi er ca. 100 km. nordvest fra Bordeaux.
   Kh. Søren og Birgit