Fra Amboise til La Rochelle

AMBOISE – LA ROCHELLE

Det kan hurtigt ende galt og dog…

For en gangs skyld var vi rimelig hurtige til at få pakket os sammen og springe på cyklerne. Knapt efter at vi var startet op, og lige efter vi var kørt ud på en pæn trafikeret hovedvej, så jeg en stor kæp slå op i Sørens baghjul og i det samme passerer en stor lastbil (jeg kørte bagerst), Søren slog et lille sving og stoppede brat. Hvorfor og hvordan al den ståltråd hængte i kæppen, ved jeg ikke… men uanset havde det viklet sig totalt ind i det bagerste hjul. Et fuldstændigt kaos. Søren måtte bære cyklen med al oppakning over vejen (50 kg.) til rabatten og væk fra trafikken, så vi i fællesskab kunne få viklet og klippet alle ståltråde ud igen. Heldigvis var intet sket.

Planen var en kort dagstur på ca 40 km. og hurtigt rundede vi de famøse 2.000 km. whiii – så har vi stadig ca. 78.000 km. tilbage af vores tur, hvis alt går efter ønske. Det var en rimelig nem dag og vi ankom til Tours godt middag. Efter et bad gik vi på gaden, temmelig optimistiske i troen om, at det holdt tørvejr. Men ak nej… vi sad netop og hyggede med en salat på en café, da det pludseligt ikke blot styrtregnede, men en blanding af hagl og regn, sørgede for at rydde gaden for al liv i en kort stund. Vi sad nu trygt og godt under en markise og eftersom regnen fortsatte, blev det til ren hygge, hvor vi fornøjede os med at se på de stakkels folk, der enten forsøgte sig med div. sjove gangarter, hoppe, løbe eller springe igennem vandet der skyllede ned af gaden. Flere forretningsfolk havde travlt med at feje vandet ud af deres butikker og politi samt kloakfolk, måtte komme til undsætning. Vi hyggede blot og nød den lange eftermiddag. Søren kunne næææsten ikke holde til de mere end to øl, han li´som var “tvunget” ud i, når vi nu sad og varmede stole på fortovskanten.

Da regnen havde lagt sig og vi igen søgte på gaden, kom vi forbi en barber, (blandt mange andre frisørsaloner), hvor kún de sorte blev klippet. De kiggede undrende, da vi “blegfiser” troppede op og spurgte om de kunne presse Søren ind. Det kunne de og jeg fik lidt god underholdning mens det stod på samt en MEGET korthåret mand – men nydelig 😉 

De efterfølgende dage kørte vi væk fra floden og ud i bakkerne. Puha… med distancer på ca. 70 km. dagligt, bliver jeg altså stadig godt mør. Vi har været heldige at få aftaler med warmshowers alle dagene derpå. Altid spændende at være i de private gemakker, der er kun et lille “men”… – det kan ren faktisk godt være lidt anstrengende at være “på” som gæst i et fremmed hjem, trods den altid meget flinke gestus og beværtning.

Det skal understreges at det er mest positivt. Blot svært at trække sig tilbage, for at klippe negle, opdatere på bloggen etc. 

Endelig blev det sommer

Vi er pt. i byen La Rochelle og tilfældigvis holder de musik fest i byen. OVERALT er der små bands, folk der synger og danser og bare masser af liv. Jeg har været i mange byer verden over (ikke på cykel), aldrig har jeg oplevet så meget liv og glade dage på den “gode måde” som her og ikke mindst er der sommer i luften. Vi tror så meget på det, at sandalerne er hevet frem til i morgen og regnjakkerne er pakket ned. Vi har slået telt op midt i byen på en campingplads, der dog er placeret, så vi ikke har fest omkring os hele natten. Planen er er blive her de næste to dage. Bl.a. vil vi cykle ud til øen i morgen (via en bro), lige uden for La Rochelle. La Rochelle ligger ved kysten og de har en kæmpe lystbådhavn, en af de største i Europa. 

I dag har vi set et af Europas største akvarier, alt fra gopler til hajer. 

PS.: Søren mente det var en super ide at få rørt bentøjet på vores hviledag, hvilket endte med ca. 60 km.. Skal siges at det var uden oppakning, Meeen… til hans forsvar, havde vi en super hyggelig dag og vejret var med os, hvilket bl.a. blev nydt ved stranden et par timer 🙂

Lukket for kommentarer.