Optakten

At rejse er at leve, udtalte H.C. Andersen engang og han har så evigt ret😊

Lykke er frihed og uafhængighed…

Jeg har altid sagt, at jeg nægter at finde mig selv som 80 årig og mimre med en selvbebrejdelse af: “hvorfor gjorde jeg det ikke?” Det er blevet mit svar, når folk siger, at vores projekt er vildt, modigt eller risikofyldt. 

Meeen, nu er vi jo altså ikke de første, der begiver os ud i verdenen. I dag er verdenen jo heller ikke større end at vi inden for ganske få døgn, igen kan stå med dansk jord under fødderne. Vores 3 drenge er voksne og med vished om, at når vi ses bliver det 100% kvalitetstid (også når der kommer børnebørn) og mon ikke, vi kunne finde på at holde en “ferie” eller to i Danmark eller de kunne finde på at støde på os? Samme er gældende for den resterende familie og vores venner. 

– Tjah, så er der kun materielle goder, der holder os tilbage,  – og det bliver realiseret. 

Er du rejselysten?

Da min mand “Søren” og jeg mødte hinanden, var vi begge to meget hurtige til at vurdere, hvorvidt den anden part ville sport, samt på opdagelse jorden rundt. Udover vores fælles interesse for at stå på alpin ski, var det Søren, som der var den store sportsentusiast. Til gengæld var vi begge to lige eventyrlystne. 

Vi har nået at rejse en del som backpackere i Østen og på Costa Rica, samt kørt de nedre stater i USA tynd i lejet bil. Skiferier er det også blevet  til, bl.a. i Japan ellers mest Europa. 

Som årerne er gået, er drømmen om at backpacke jorden rundt vokset. Endelig fik vi også sat dato på og vi forventede at skulle bruge 2-3 år. Søren har i de mellemliggende år, fået præpareret mig så meget at jeg er blevet forholdsvis glad for både at løbe, svømme og cykle, hvorfor vi har talt om at holde cykelferie i Portugal. 

Derfra har det udviklet sig rimelig hurtigt. Vi kunne jo også cykle fra Danmark til Portugal og nu vi er afsted, kunne vi jo fortsætte til Gibraltar strædet og derefter fortsætte som backpackere jorden rundt. Beslutning taget, hvorefter vi hørte et foredrag med Nicolai Bangsgaard, der har cyklet jorden rundt. Hm… ja, det kan man jo også!

Hermed er vi endt med at ville jorden rundt på cykel, startende fra 1 april 2016 og nu med forventning om, at vi nok vil bruge 6-8 år. 

Siden den endelige beslutning, har vi nået en cykelferie Danmark rundt og miniferier på 3-4 dage, samt en god tur i syd England. 

Vores hus er sat til salg/udleje og vores biler bliver solgt. 

Foran Kogacenteret i København
Foran Kogacenteret i København

Ingen føntørrer

Det begynder at snerpe derhen ad, hvor starten skal gå. Vi kan godt mærke at der pludselig er mange praktiske ting der skal på plads. Vi har gået i lidt af et vakuum, da vores hus desværre ikke er solgt, så vi forventer at det bliver lejet ud istedet. Uanset skal alle vores personlige ting pakkes ned og huset klargøres. Alt vores grej, skal købes eller tjekkes. Vaccinationer, afsked med familie, venner osv. osv. 

Eftersom vores hjem de næste mange år, skal være vores nyindkøbte 3-pers. telt, går vi ikke på kompromis med kvaliteten af nogen art. Dog skal det indskydes at vi også vil benytte os af “Warm showers” som er et forum for cyklister verden over, der tilbyder gratis overnatning og som oftest et måltid mad. 

Cyklerne er “World travelers” fra Koga, et hollandsk firma der er specialiseret i at lave cykler til langdistancer med tung oppakning. Alle vores egendele bliver pakket ned i 2 X 6 tasker. 

Jeg tror at de største udfordringer for mig, bliver i bjergene (håber at jeg er kommet i god form, når jeg når dertil), dernæst at holde varmen i de kolde nætter og ikke mindst at skulle undvære min føntørrer samt alle de der små luksusting, man har at gøre med, for at undgå en “bad hairday”.

Vi ER klar og alligevel IKKE                                                                                                          

Vi har allerede måtte udsætte vores tur til d 9 april. Min far døde pludseligt og en masse praktiske ting skulle klares i fællesskab m. familien. 

IMG_6176

Ren faktisk har den sidste tid været temmelig hektisk. 

En masse ting skulle købes, klargøres, afmeldes, sælges, vaccinationer, osv. 

Vi har nået at se de fleste af vores venner, familien og det er også blevet til en skiferie med drengene. 

IMG_6293 IMG_6295 IMG_6296 IMG_6297 IMG_6292

IMG_6278

 

Video: Jubiii – afsted det går…

Den 9 april 2016, lykkedes det os endelig at komme afsted. 

Fortsættelse følger via vores Blog.                                                                                                              

Video: Første gang med click sko