Fra Mosel til Luxembourg

Fra Mosel til Luxembourg

Vi havde nogle pragtfulde dage langs Moselfloden og som tidligere beskrevet var landskabet nærmest som et eventyr. Vi nåede 4 overnatninger i teltet, før vi ramte Luxembourg, og endelig kom vores primus også til sin fulde ret. 

IMG_6860   IMG_6862  IMG_6888IMG_6887

Da vi drejede fra Mosel og ind i landet, ramte vi bakkerne á la mindre bjerge. Vi gætter på, at vi fra Danmark til Luxembourg har cyklet ialt godt 2.000 højdemeter og de sidste 483 højdemeter var altså på denne ene dag.

IMG_6894

Om jeg var udfordret? JA…      

Dagen før havde jeg cyklet “om kap”, med et ældre ægtepar, der lå lige i r…. på os. De havde dog ikke li´så meget bagage som os, meeen de snød heller ikke med el-cykler, hvilket åbenbart er meget populært og lidt træls, når man bliver overhalet op ad bakke, af en (specielt de ældre), der med rank ryg, overlegent ligger sig i overhalingsbanen, uden at pruste, hjuler forbi i pæn højt tempo, grrrr… Nå, det her ældre ægtepar, de cyklede altså bag ved os og jeg nægtede at de skulle overhale. Så med pæn afstand til dem cyklede jeg alt hvad jeg kunne. Flere steder var der mulighed for at holde pause ved bænke og borde, men nej – det var åbenbart ikke deres plan. Efter godt 12 km. “ræs” (12 km. er meget for mig, når der skal trampes igennem), nåede vi endelig Trier og var nødsaget til at holde for rødt lys, krydse en bro og studere kortet. Det ældre ægtepar kom op til os med et stort smil og sagde: Hold da op… I er godt nok nogle seje og stærke cyklister med al den oppakning og med så høj en fart. Jeg smilede og forsøgte at se li´så naturlig og afslappet ud som Hr. Borg, samtidig med at jeg forsøgte at skjule min gispende vejrtrækning og rystende ben. Det viste sig at de var fra Canada og hvert år tog de 6 uger på cykelferie i Europa. De havde begge to rundet 70 år. Eneste forskel på dem og os, var at de boede kun på hoteller, som var booket i forvejen. Derfor også den mindre oppakning. Men seje – det ér de.

Tilbage til dagen, hvor vi ramte “bakkerne” og hvor jeg var udfordret bl.a. grundet mit lille maraton stunt dagen i forvejen, hvilket havde været hård kost for lår musklerne.

Ikke nok med det – vi cyklede gennem den ene lille landsby efter den anden, op og ned ad det bakkede terræn uden overhovedet at støde på en købmand eller restauration. Endelig kom vi halsende med rumlende maver til en lidt større by, for at konstatere at om søndagen er alle butikker/købmænd lukket. Selv restauranterne lukkede frem til aften igen, kl. henh. vis 14 og 14.30. Heldigvis havde vi en smule ost og lidt salt kød, fra aftenen før, trods det ikke hjalp meget på de sultne maver. Til sidst og efter en god bakke, der strakte sig over ca 4 km. nåde vi en restaurant, hvor de var ved at lukke ned for eftermiddagen. Klokken var 14.50 og Søren havde cyklet i forvejen og spurgt, om vi kunne købe lidt mad. Svaret var nej. Da jeg ankom gik jeg prustende ind og spurgte om vi måtte fylde vores vanddunke og om vi allernådigst kunne købe blot en skive brød eller lign. Heldet var med mig og de smurte et par baguettes som blev dyrt men glad betalt.  

Cirka 1,5 time efter ramte vi Luxembourg by. 

I Luxembourg blev vi hosted af mine forældres skønne venner. To overnatninger blev det til, og vi blev beværtet og forkælet på højeste gourmet niveau… -Den rene luksus. 

Landet Luxembourg er på størrelse med Fyn med 530.000 indbyggere og består af 55 kommuner.

Der pendler 150.000 til landet dagligt for at arbejde. 

46% er udlænge og repræsenterer 139 forskellige nationaliteter. 20% udgør portugisere.

I Luxembourg by bor der 110.000. 

En af de største arbejdspladser er Europa-Parlamentet.

Leveomkostningerne er 18% billigere end i Danmark og 21% dyrere end gennemsnittet i Europa. 

Fly hjem fra Luxembourg

Niklas (Sørens ældste søn) blev gift d. 14 maj og selvsagt vil vi ikke udelade denne oplevelse. Så d. 10 maj, sad vi på flyet hjem fra Luxembourg.

Brylluppet var intet mindre end magisk. Alt var perfekt og fuldendt til mindste detalje og Niklas og Pernille strålede om kap med solen til den lyse morgen. 

IMG_6941IMG_6944

I skrivende stund er det d. 17 maj.

Vi returnerer til Luxembourg igen d. 30 maj, hvor cyklerne står opmagasineret.  

2 tanker om “Fra Mosel til Luxembourg

 1. Hej Søren og Birgit. …….Tak fordi, jeg “må få lov”, at følge jer, på jeres LIVS FANTASTISKE CYKELTUR…………….Vid, jeg syntes I er SÅ SEJE…..og udlever jeres drømme og eventyr lyst. For rigtigt, hvor ville det være forfærdeligt, at sidde som gammel og tænke: Hvorfor gjorde jeg det ikke.!…………..
  Søren, måske kan du slet ikke huske mig – og helt ok for det…..men vi gik på hold sammen, på IHS i Sønderborg 75/76…………….Af naturlige årsager var man tættere på nogle end andre, når der var 150 på holdet. Men jeg kan let huske dig og det var sjovt at se billedet af dig fra dengang og til nu…….og ja, årene har sat sine dejlige spor, men jeg kan stadig let se “dig”.
  Glæder mig til videre at følge jeres eventyr………………Og ønsker jer HELD OG LYKKE, GLÆDE og MEDVIND.
  Kh PUK.

  • Hej Puk… Hvor er det skønt at modtage så posostiv og bekræftende en hilsen fra dig – Tusind tak 😉
   Søren husker også dig og håber lige så at du har det fantastisk.
   Kh. Søren og Birgit