Fra La Rochelle til Bordeaux

LA ROCHELLE – BORDEAUX

Sort og gul slange

Vejret har fortsat været med os. For første gang siden vi forlod Danmark og mens vi har cyklet, har det ikke regnet i over to døgn. Vi har ikke haft regntøjet fremme i en og to, tre, fire, fem dage nu. Udover det, har vinden drejet og vi har haft tildels medvind. Selv cykelstierne er poppet op igen. Ud over en enkelt overnatning v. en warmshower, har vi camperet. Der er ikke et øje tørt 😉                   Vi ser masser af ørne, frøerne kvækker stadig lystigt, når der er indsøger. En flok storke og en slange. På et tidspunkt, skulle der lige studeres kort og lige ved siden af i grøften, lå en flot sort og gul slange med hovedet højt. Desværre nåede jeg ikke at få kameraet frem, da den stak af. Så billedet på filmen er tyv stjålet fra Google. Jeg er lidt i tvivl om det er den der hedder “Western Whipsnake”, I så fald er den ikke giftig, trods den var pæn stor.

Fra vi forlod La Rocehelle, har vi cyklet en del langs kysten og du milde, strandene er som de bedste vi ellers har oplevet rundt om i verden. Sandet er som pulver og de er mega brede. En enkelt strakte sig over 12 km. Selv om det har været strandvejr, er der ikke overfyldt. Højsæsonen for ferie i Frankrig, starter først op fra uge 27.

Motorcykeltræf

Vi har krydset indsejlingen til Bordeaux med færge.  En ganske kort tur. Færgen var fyldt med mortorcyklister og da vi igen cyklede på land, mødte vi rigtig mange… altså som i MANGE. Vi talte om, at det tydede på, der var et arrangement for dem eller et træf. – Og ganske rigtigt. 

Vores plan var at overnatte på en 5-stjernet campingplads og ganske få kilometer før vi nåede campingpladsen, cyklede vi forbi, hvor de alle mødtes. Det er det næststørste træf som motorcyklisterne har i Frankrig. Der samles 12-15.000 motorcykler og ca. 25.000 motorcyklister. 

Med lidt overtalelse, fik vi lov at slå teltet op i udkanten af den ellers overfyldte campingplads. 

Et bedre Tour de France

Om aftenen cyklede vi op til byen. Motorcyklisterne kørte op og ned ad gaden, for at vise deres flotte polerede køretøjer frem. Langs vejen stod der flere hundrede eller måske rettere tusinder og så på. Vi nød optoget sammen med alle andre og efter et par timer, fandt vi cyklerne frem og trillede mod campingpladsen igen. Efter som vi skulle samme vej som hvor Bikerne også kørte, var vi jo sikkert lidt af et særsyn. I hvert fald begyndte folk at pifte, huje og klappe når vi trillede frem. Det var sjovt og jeg tror det føltes som hvis man deltog i Tour de France.

De efterfølgende dage har vi cyklet gennem kæmpe skovområder, stadig via cykelstier og i næsten hel fladt tæring. For første gang har gennemsnitsfarten sneget sig op på mellem 17 og 18 km/t. over strækninger på henh.vis 60 og 45 km. Det synes jeg selv er meget godt 😉

Retur til Danmark

Endelig er det lykkedes os, at få lejet huset ud. Hvorfor vi også er i Bordeaux nu. Vi flyver til Danmark i morgen, for at få ryddet huset og klargjort til de nye lejere.

Vores cykler, samt det meste af bagagen bliver opbevaret her på et hotel, hvor jeg sidder i skrivende stund.

Vi er tilbage på cyklerne igen om tre uger (d. 20/7)     🙂

Lukket for kommentarer.