WBT. Singapore

Singapore

Himlen synes at være den eneste grænse
Sejlturen fra Malaysia tog kun en halv time og snart stod vi i Singapore. Et nyt eventyr venter os og vi stiger spændte på cyklerne og begynder at hjule afsted. Første luksus der møder os, er cykelstien. Solens stråler danser mellem de grønne trætoppe og bladenes skygger leger på stien. Det er en smule overskyet, så temperaturen er behagelig. Vandet ligger til højre for os og inviterer indbydende til en dukkert. Men vi har travlt, da vi skal hjem til en ny warmshower host her i Singapore. Eneste stop vi gør os er ved en food court, (et område med en større samling af simple køkkener). Vi får hævet penge og spist, før vi igen tramper derud af. Vi cykler på større boulevarder med brede grønne rabatter. Trafikken er ikke slem, og stadig er der ingen, der dytter i hornet. Alle de grønne arealer står velpasset og flot trimmet. Der ligger ikke ét stykke papir, cigaretskod, tyggegummi eller andet affald nogen steder,
Vi når til vores warmshower host til den aftalte tid, og benytter os af et forfriskende og hurtigt bad. Vores host bor i yderkanten af centrum, og foreløbigt synes jeg, det ser kedeligt ud, forstået på den måde, at det er kun den ene boligblok efter den anden kilometer efter kilometer, som vi har set. Vi foretager os ikke meget den første aften, udover at spise simpel aftensmad og købe mælk til vores morgenmad. – Nåhh jo… – Søren måtte da lige nyde et par øl nu, hvor de er kommet igen på menukortet 😉
Efter to overnatninger hos vores vært tager vi ind på et hostel i byen. Vi har stort set ikke set vores vært, og vi synes det ville være rart at komme tættere på centrum. Stadig lige fascineret af den ultra rene by, bliver vi endnu mere overvældet efterhånden som vi nærmer os byens centrum. Det kedelige betonbyggeri bliver gradvist skiftet ud med imponerende arkitekttegnede skyskrabere.
Singapore er en forholdsvis dyr by (det siges, det er den tiende dyreste by på verdensplan at bosætte sig i), så for at sparre lidt på budgettet booker vi os ind på et hostel og får en 6 mands dorm. En dorm er et værelse med køjesenge til flere. Heldigvis er hostellet helt nyt, og de har endnu ikke nået at få det lagt på nettet, hvilket betyder, at vi har værelset helt for os selv på nær den sidste dag ud af 6.
Vores drøm har lige fra starten af vores eventyr jorden rundt været at finde en privatejet båd (lystsejler eller motorbåd), hvor de søger efter crew om bord. Og eftersom vi er foran vores plan, tænkte vi, at Singapore var den perfekte mulighed for at realisere drømmen en måneds tid på havet.
Søren har ivrigt søgt via en hjemmeside, men vi blev afvist hele tiden og var begyndt at frygte for, at det nok ikke blev til noget alligevel. Men, men, men… pludselig var der to, der gerne ville mødes med os. Vi skyndte os at aftale et møde med den første kaptajn og følte ikke behov for at mødes med nummer to efterfølgende. Aftalen blev, at vi bordede om lørdagen og sejlede tirsdag 😉 I mellemtiden skulle vi på ambassaden med vores skipper, Paul, og have alle visa papirerne i orden for Indonesien. Godt vi havde Paul med os, for det var en ordentlig omgang 😉
Udover visa brugte vi de første par dage med at få klaret en del praktiske ting, så som indkøb af nye sandaler, cykelbukser, t-shirts m.m. Også stærkt tiltrængt… jeg tror, jeg kunne tælle de første 20 huller i min t-shirt og sålerne på sandalerne var ved at mørne væk 😉
Efter blot få dage i Singapore er vi ikke i tivivl om, at det er en af de mest avancerede og moderne byer i verden, tæt på 200 år efter, at det blev en handelspost. Ikoner af den nye tidsalder dominerer nu storbyen og dens finansdistrikt.
Meget af landet er kunstigt udvidet med indvundet land til lækre strande og eksklusive hoteller m.m. og byen er nu en fantastisk labyrint af glas og stål, for hvilket himlen synes at være den eneste grænse.
Og man må sige, at de har styr på det. Trafikken bliver helt automatisk holdt nede bl.a. ved lovgivning om, at biler ikke må være over ti år gamle og så er det utrolig dyrt at importere bilerne til landet. Desuden koster det en del at køre på vejene. Det betyder dog ikke, at der er hverken mange scootere eller motorcykler på vejene. Deres offentlige transportsystem som busser og metroen glider perfekt og sørger for hurtig transport uanset, hvor du vil hen. Og ikke mindst er taxaerne også billige at gøre brug af 😉 Singapore er en virkelig fornøjelig gryde med alt, hvad hjertet begærer og uden begrænsninger. Little India, Chinatown, Arab City eller Kampong Glam, som det muslimske kvarter hedder, er små enklaver, hvor hver etnisk gruppe hæger om sit særpræg, sin kultur, og sit køkken. Shopping findes i alle afskygninger med stort S, b.la. har en gade som Orchard Road så mange mega store shoppingcenter, at det går ud over min forstand. Det vrimler med turister fra hele verden, og det siger næsten sig selv, at selvom de 4 millioner indbyggere i city er blandt de rigeste i verden, så skal der noget til at holde Prada, Louis Vuitton, Rolex og Gucci butikkerne i gang, der ligger side om side. Her kan end ikke New York konkurrere. Foruden alle former for shopping er der strand, forlystelsesparker, smukke grønne parkområder og ja… jeg kunne blive ved. Jeg tror ikke jeg kan nævne noget, vi tidligere har oplevet i en storby, som ikke findes i Singapore, som er et mix af det hele, et charmerende samsurium, og som giver os lyst til at komme igen 😉 Søren og jeg skulle ikke bruge lang tid på at vurdere, at det er den flotteste og mest rene by, vi har oplevet til dags dato. Alt sammen på meget lidt plads. Hele landet er på størrelse med Bornholm, og der bor fem millioner mennesker. Ved at der bygges i højden er der plads til både jungle og nationalpark. Her er tropisk klima, Singapore ligger 137 km nord for ækvator, temperaturen  kommer sjældent under 24 grader og sjældent over 34 grader. (Men skinner solen fra en skyfri himmel, bliver temperaturen betydeligt højere).
Ikke mindst er Singaporeanerne blandt dem der lever længst på verdensplan. I 2011 var den forventede levetid 83,1 år for Singapore, efter Japan på 83,7 år og Schweiz 83,4.
What`s not to like?
Jeg vil ikke nævne alle seværdigheder vi har set i Singapore, men tro mig… vi har ikke ligget på den lade side. Vi har vandret mange kilometer og kørt i taxaer hver dag og været dybt imponeret flere gange. Selvfølgelig har Garden Bay og Singapore sling på Raffles Hotellets Long Bar været på programmet og ikke mindst en tur på observationsdækket på Marina Bay Sands hotellet. Her er 191 meters højde på udsigtsdækket, der rager 67 meter ud fra det nordlige hoteltårn.
Næste eventyr bliver en en tur på havet og vi glæder os rigtig meget til kontrasten 😉
Husk at sætte lyd på videoen:

 FAKTA:
Mange love håndhæves meget strengt i Singapore. ”Singapore is a fine country”, hvor ordet fine skal forståes i monetær sammenhæng (en bøde).
(Hermed et lille udpluk af lovgivningen).
Salg af tyggegummi er forbudt, mens det dog er tilladt, om end ikke velset, at tygge det.
At smide ting på offentlige steder, eller ikke at bruge skraldespande, straffes med høje bøder, og der idømmes samfundstjeneste.
Der idømmes også høje bøder, for at spise eller drikke i busser eller i u-banen.
Grafitti og hærværk straffes med stokkeslag.
Der optræder censur.
Pornografi er ikke tilladt – Playboy og Cosmopolitan er ikke tilladt.
Narkotika – Heroin, morfin eller cannabis (afhængigt af mængde) fører til dødsstraf. Mellem 1991 og 2004 blev 400 mennesker hængt i Singapore, for de flestes vedkommende for narkotikasmugleri. Dette er nok verdens højeste dødsstrafrate i forhold til indbyggertal.

Lukket for kommentarer.