WBT.: Denmark. OPDATERING – Fra nov. 2019 til maj 2022

OPDATERING – Fra nov. 2019 til maj 2022

Der er nu gået 2,5 år, fra Søren og jeg parkerede Cyklerne på Bali først i nov. 2019. Eftersom jeg ikke kunne holde på styret længere grundet min frossen skulder, måtte vi tage den tunge beslutning og flyve hjem til Danmark. Jeg med flyskræk og ondt i marven 😏

Vi var dog af den overbevisning, at vi kom tilbage til cyklerne, og at det kun var til, jeg igen var klar med skulderen.  

Marts mdr. 2020, var jeg klar til genoptræning med min skulder. Desværre viste det sig, at den frossen skulder var første synlige tegn på, at jeg havde fået Parkinsons. 

Få dage senere lukkede Danmark ned p.g.a. Corona og derefter lukkede grænserne stort set i hele verden. Det blev et langt forår og en lang sommer, hvor vi skulle indstille os på, at dette tvangsægteskab med Mr. Parkinson, var for resten af livet. 

Vi fik vores cykler transporteret hjem fra Bali, og forsøgte at få en hverdag til at glide. Vores hus er stadig lejet ud, men vi er så privilegeret, at vi kan bo hos den yngste søn og svigerdatter, samt deres søn på nu 4 år. Det har også været helt fantastisk. Forældrene har blot kunne køre på arbejde, og når drengen vågnede, kom han ind til mig og puttede videre. Vi har haft de skønneste morgener sammen med ham. Vi bragte og hentede fra vuggestuen og senere børnehave. Og stort set hver uge, har vi også tilbragt en overnatning eller to hos den ældste søn og hans kone samt deres datter på også 4 år. Så tingene har stort set gentaget sig hos dem. 

Parkinsons er lig med motion, hvilket jeg så vidt muligt, har forsøgt at integrere i hverdagen. Samtidig er Søren begyndt at lystfiske, hvilket han er blevet hel bidt af. Og til efteråret tog jeg fat i malerpenslerne og begyndte at male med akryl. 

Vi har også været en del i sommerhus… på Møn, Bornholm og i Havnsø. Søren har fisket og jeg har malet, udover at vi har gået masser af ture og motioneret selvfølgelig. 

2021 startede jeg op på et 6 mdr. Parkinson forskningsprojekt med højintens intervaltræning. Det foregik i Odense, så vi valgte, at slå os ned i den skønne by, og boede lige op ad åen i 8 mdr.

Som nævnt tidligere, har (havde) jeg flyskræk. Så jeg meldte mig til et 3 dages Fly-tryg kursus i Kastrup lufthavn (kan stærkt anbefales, hvis du heller ikke bryder dig om at flyve). De opfordrede os kraftigt til hurtigst muligt, at tage på nogle kortere flyveture og øve os i at forblive trygge under flyvningen, hvilket Søren og jeg tog temmelig seriøst 😉 

Siden febr. 2022, har vi været i Rom, Milano/Schweitz, Østrig/skiferie, Norge – dog kør-selv skiferie ,med børn, børnebørn og min mor. Frankrig, og Milano igen. Slutteligt har jeg lige selv været fløjet til Spanien og tilbragt tre uger på Montebello*.

Udover ovensående har vi set vores øvrige familie og gode venner på kryds og tværs. Vi har mødt. nye lidelsesfæller og stiftet nye bekendtskaber. Vi har også fejret større begivenheder, været til runde fødselsdage, så som min egen 50 års, vores søns 30 års og min mors 80 års, blot for at nævne de tætteste relationer. Vi har været på prærievognsferie med børnebørnene, og sandelig om der ikke er kommet to børnebørn mere til, hvor jeg igen deltog under den enes fødsel. De mindste af vores fire brillanter er nu henh. vis 1 år og 8 mdr.

Men nu… -NU har vi cyklet siden d. 28 maj og er på vej til Kroatien. 

Vores drøm om, at cykle jorden rundt er røget i vasken. Reelt manglede vi “kun” at cykle tværs over USA for, at vi med god samvittighed kunne sige, at vi havde været jorden rundt på cykel. Men jeg har fået ny el-cykel, samme mærke som tidligere. (en Koga Signature, Worldtraveller fra Kogacenteret i Kbh.). Pointen er. at batterierne volder kæmpe vanskeligheder, da de oversøisk skal transporteres som farligt gods. Og nej… det er ikke bare lige, at købe en cykel eller andre batterier, hvor vi skulle hen. Drømmen var, at vi skulle have cyklet Australien/New Zealand, Alaska/Canada/ Mellem – og Syd Amerika og sluttet af, tværs over USA. Men sådan skulle det altså ikke blive. 

Pt. er vi sydvest for Berlin i Tyskland, og vi har en bagkant, der hedder 30 sept. 2022.

Jeg lover ikke, at jeg opdaterer så detaljeret, som jeg ellers har gjort på vores blog, og ej heller at jeg laver små film. Teknologien har ændret sig igen og jeg HAR rundet de 50 år 😉  

www.worldbiketravellers.dk 

Rigtig god sommer til jer alle…

Kh. Birgit & Søren 

*Montebello er et Dansk hospital, hvor man kan komme ned og få genoptræning ved forskellige udfordringer.

 

 

Lukket for kommentarer.